Review: Canvas Fotofabriek.nl

Een aantal maanden geleden benaderde een medewerker van Fotofabriek.nl mij om een van hun producten te testen en ook te reviewen op deze site. Daar had ik wel belang bij. Ik mocht dus een canvas doek bestellen en door Fotofabriek laten leveren.

Een paar maanden verder had ik eindelijk een foto gevonden waarbij ik ook nog iemand blij kon maken met de afdruk. Dus tijd om de bestelling te plaatsen.

En dat gaat eigenlijk heel makkelijk. Geen software downloaden, gewoon webbased je keuze maken en de foto uploaden. De web editor geeft ook goed aan waar je op moet letten, welk gedeelte van de foto wordt bij de canvas omgevouwen. En als je dat niet wilt, is er ook nog een optie waarbij ze een gedeelte van de foto aanvullen met een kleur zodat je hele foto op de voorkant van de canvas komt. Vooral handig voor als je en foto hebt zoals ik waar de rand ook essentieel is.

Al met al een aantal opmerkingen en constateringen:

  • Kleur weergave is perfect. De afdruk is van kleur gelijk aan de foto op het gekalibreerde scherm. Uiteraard mag je dat verwachten van een goede afdruk, maar het is toch altijd even afwachten. Dus op dat gebied alleen maar complimenten.
  • Snelheid van produceren is super. Donderdag avond laat de foto geupload, vrijdag in productie genomen en verzonden. Zaterdag in huis.
  • Verpakking is zeer goed. Mooie schuimrubberen hoeken zorgen er voor dat de canvas goed vast zit in de doos en gelijk mooi beschermd. Ondanks dat dit soort dingen misschien wel eens ruw behandeld worden zou dit goed moeten gaan. Wat het helemaal af zou maken is als je een folie over de print kant zou doen voordat e.e.a. in de doos ging.
  • Sterkte: het ziet er constructief goed uit, ideaal is de hanger waarmee je ‘m aan een spijker of schroef kunt ophangen.
  • Kwetsbaarheid: de afdruk lijkt wel een beetje kwetsbaar. Ik heb waarschijnlijk met een nagel er over heen gekrast en nu zie je een klein glanzend streepje. Niet door de verf heen, en alleen zichtbaar als het licht erop een bepaalde manier opvalt, maar toch is dat jammer. Geen idee precies hoe het is gekomen en wat ik had moeten doen om het te voorkomen, maar een aandachtspuntje.

Conclusie: Een mooie afdruk op canvas voor een schappelijke prijs. Zeker aan aanrader. Bedankt  Fotofabriek.nl voor de kans om dit uit te proberen.

Wat zijn jullie ervaringen? Laat een bericht achter in de comments.

Neem Contact op

We zijn er nu niet, maar als je een bericht achterlaat nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0