Voor mijn werk ben ik regelmatig op reis. Helaas heb je dan niet heel veel tijd om de stad eens uitgebreid te bekijken. We proberen echter wel altijd ‘s avonds een rondje te lopen. Dit keer waren we in Kopenhagen en zijn we bij Nyhavn wezen kijken. Een mooi toeristisch stukje Kopenhagen. Wel leuk om er nu nadat ik al vaak in de stad geweest ben, ook dat stukje eens te bezoeken. Volgende keer de meermeermin?

Nyhavn (“Nieuwe Haven”) is een haven in de Deense hoofdstad Kopenhagen en een belangrijke toeristische trekpleister van de stad. Aan de haven zijn veel restaurants en bars te vinden met vooral zomers overvolle terrassen. Ook onder de lokale bevolking is Nyhavn een populaire uitgaansplaats. Bovendien is het de aanlegplaats voor een aantal rondvaartboten.

De oudste huizen die hier te vinden zijn zijn meer dan 300 jaar oud. Het oudste, op nummer 9, werd gebouwd in 1681. De haven werd in opdracht van koning Christiaan V gebouwd en heeft een tijd een slechte reputatie gehad vanwege de vele bars en cafés voor zeelieden met het bijbehorende vrouwelijke vermaak.

Dichter en sprookjesschrijver Hans Christian Andersen heeft in verschillende huizen aan Nyhavn gewoond.

bron:wikipedia

Neem Contact op

We zijn er nu niet, maar als je een bericht achterlaat nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0
Vilnius Street